Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت در واکنش به سخنان یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح الحاق دو بند به «قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی» درباره تجمع بازنشستگان صنعت نفت برای دریافت حقوق و مستمری خود توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شانا به نقل از صندوق بازنشستگی صنعت نفت، یکی از نمایندگان موافق طرح الحاق دو بند به «قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی» هفته گذشته در صحن مجلس شورای اسلامی ابراز داشته‌ که بازنشستگان ارجمند صنعت نفت برای دریافت حقوق و مستمری خود تجمع می‌کنند، «لذا برابر اسناد پرداختی‌ها و رضایت‌مندی ثبت‌شده در نظرسنجی مراکز علمی و معتبر و مستقل (ایسپا) ادعای مطرح‌شده، منطبق با واقعیات و مستندات موجود در صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت نبوده و صحت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

بر این اساس، در مشروح مذاکرات نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه (۱۶ فروردین‌ماه) در خلال بررسی طرح دوفوریتی الحاق دو بند به قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی، مواردی را درباره «صندوق‌های بازنشستگی، پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت» مطرح کردند که ضرورت دارد در این زمینه برای تنویر افکار نمایندگان محترم و ذی‌نفعان ارجمند مواردی توضیح داده شود.

۱- در سخنان موافقان طرح مذکور، بیان شد که ماهیت و شخصیت حقوقی صندوق‌ها بلاتکلیف است! در این زمینه تصریح می‌شود «صندوق‌های بازنشستگی، پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت» در تاریخ ۱۳۲۶/۱۰/۱۱ بر اساس مصوبه‌های مربوطه تشکیل شده است. بعداً ذیل بند «م» مادۀ ۳۵ اساسنامه شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت، همچنین طبق تکلیف مقررشده در ماده ۱۴ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، از سال ۱۳۹۳ با اساسنامۀ مصوب اداره می‌شد، اما اساسنامۀ سال ۹۳، طبق رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری باطل شد. از سال ۹۸، اساسنامۀ جدید به تصویب هیئت وزیران وقت رسید و همان سال برای اجرا ابلاغ شد. به‌موجب ماهیت بین‌نسلی بودن صندوق‌ها و نص صریح اساسنامۀ یادشده اموال، وجوه، درآمدها و دارایی‌های صندوق متعلق به شخصیت حقوقی صندوق بوده و مطلقاً جزو اموال، وجوه و درآمدها و دارایی‌های دولت، وزارت نفت و شرکت‌های اصلی و فرعی تابعۀ آن و سایر اشخاص نیست. همۀ اموال، وجوه، درآمدها و دارایی‌های صندوق به هر نحوی و به هر صورت به هیئت‌امنای صندوق به‌عنوان امین سپرده شده است. طبق اساسنامه، ارکان صندوق‌ها عبارت‌اند از: هیئت‌امنا، هیئت‌رئیسه و حسابرس مستقل و بازرس قانونی. لذا صندوق‌ها در طول عمر ۷۵ ساله خود، هیچ‌گاه از نظر ماهیت و شخصیت حقوقی بلاتکلیف نبوده و نیست.

‌۲- از وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان اطلاعی نداریم، اما یکی از افتخارات صندوق بازنشستگی صنعت نفت پرداخت به‌موقع و منظم مبالغ مستمری و مقرری بازنشستگان و بازماندگان است. یکی از مدافعان طرح فرمودند بازنشستگان نفت برای دریافت حقوق ماهانه خود بعضاً تجمع می‌کنند. به نظر می‎رسد نظر این نماینده محترم معطوف به تجمع عزیزان بازنشسته در خصوص عدم پرداخت متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ بوده است که این موضوع نیز به تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مربوط می‌شود. با این حال، صندوق‌ها از طریق مراجع ذی‌صلاح در حال پیگیری و بررسی است. با این وصف، از نماینده محترم درخواست می‌کنیم از بازنشستگان نفتی ساکن حوزۀ انتخابی یا هرکدام از حوزه‌های دیگر تحقیق کنند تا مشخص شود در چه ماهی این عزیزان برای دریافت مستمری، نیازمند تجمع بوده‌اند. به‌یقین، پاسخ دال بر پرداخت منظم و به‌موقع مستمری را از همکاران بازنشسته خواهند شنید.

جا دارد در این زمینه، به آخرین نظرسنجی انجام‌شده از سوی نهادهای معتبر و علمی اشاره کرد که مرکز افکار سنجی «ایسپا» در آخرین نظرسنجی خود دربارۀ صندوق بازنشستگی صنعت نفت، به‌عنوان بخشی از یافته‌های پژوهش خود تصریح کرده است «یافته‌های طرح نظرسنجی مزبور نشان می‌دهد که اکثر بازنشستگان یعنی ۹۸.۹ درصد آنها گفته‌اند حقوق بازنشستگی خود را در زمان مقرر دریافت می‌کنند». منبع: سایت www.ispa.ir کد خبر ۲۳۳۳؛ از این‌رو، طبق مستندات، سخن معطوف به عدم پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان صنعت نفت برداشت کارشناسی و مطابق با واقعیت محقق شده نیست، چراکه یکی از ویژگی‌های بارز خدمات صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، پرداخت منظم و به‌موقع مستمری و مقرری‌ بازنشستگان و بازماندگان تحت پوشش صندوق‌ها است.

۳- سطوح مختلفی از بازرسی و نظارت در صندوق نفت انجام می‌شود. سازمان بازرسی کل کشور در همه شرکت‌های زیرمجموعه صندوق نفت و خود صندوق حضور فعال دارد و صندوق همواره پاسخگوی پرسش‌های، ابهام‌ها و اشکالات احتمالی هست و اصولاً حضور این سازمان محترم را بسیار موثر، مغتنم و اثرگذار می‌داند.

شایان ذکر است مطابق اساسنامه همه شرکت‌های تابع و خود صندوق‌ها، ‌باید صورت‌های مالی و عملکرد سالانه خود را بعد از حسابرسی، در مجمع سالانه به تصویب برسانند، بنابراین همه شرکت‌های زیرمجموعه و خود صندوق‌ها حسابرس و بازرس قانونی داشته و هرساله رسیدگی می‌شوند. حسابرس و بازرس قانونی صندوق‌ها، سازمان حسابرسی است.

سطح بعدی از نظارت در صندوق‎های بازنشستگی ایجاد و استقرار کمیته‌های حسابرسی در شرکت‌‎های تابع و صندوق‌‎ها و تقویت حسابرسی داخلی برای نظارت بر عملکرد مدیران است. فعالیت کمیته‎های حسابرسی و داخلی بر اساس استانداردهای بین‎المللی و الزامات مشابه الزام‌های سازمان بورس و اوراق بهادار برای شرکت‎های بورسی است.

ضمناً گزارش‌های حسابرسی داخلی مورد بررسی حسابرسان مستقل نیز قرار می‎گیرد. از این‌رو، در صندوق‎های بازنشستگی و شرکت‎های تابع حداقل سه نوع نظارت از سوی سازمان حسابرسی، حسابرس داخلی و حسابرس و بازرس مستقل منتخب مجامع و هیئت امنا انجام می‌شود، بنابراین این سخن که صندوق‌ها نظارت‌پذیر نیست و باید به فهرست دستگاه عمومی غیردولتی افزوده شود تا نظارت‌پذیر شود سخنی قابل‌تأمل است. خوشبختانه همین سطوح بازرسی‌ها سبب برخی پیگیری‌ها عباوجود بعضی فشارها نیز شده است، همچنین بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه صندوق‌های بازنشستگی نفت، شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس بوده و تحت نظارت شفاف آن سازمان نیز هستند.

۴- صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در عمر ۷۵ ساله خویش هرگز از کمک‌های دولتی استفاده نکرده است، همچنین هیچ‌گاه در شرایطی قرار نگرفته است که نیازمند کمک دولتی باشد. کارشناسان نیز یکی از دلایل پایداری صندوق‌ها را رعایت اصول بیمه‌ای و مبانی علمی و حقوقی مستحکم آن ارزیابی کرده‌اند، بنابراین مقایسۀ یا کنار هم قرار دادن صندوق نفت با سایر صندوق‌هایی که ماهیتاً متفاوت‌اند، یا در گذشته به‌دلیل ضعف مدیریتی دچار مشکل شده‌اند و همواره نیازمند کمک‌های دولتی بوده‌اند صحیح و فنی و شایسته نیست. به‌طور خلاصه تصریح می‌شود اساساً ماهیت دو صندوق ذکرشده در طرح الحاق دو بند به قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی با هم کاملاً متفاوت است، بنابراین نسخه یکسان برای پدیده‌هایی که در ماهیت با هم متفاوت هستند اثربخش نخواهد بود.

۵- صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت تکلیفی از امور حاکمیتی و عمومی مانند شهرداری‌ها یا برخی صندوق‌ها با جامعه ذی‌نفعان میلیونی به‌عهده ندارد بنابراین از محل عواید ناشی از کسور کارکنان رسمی صنعت نفت، اندوخته‌های خود را جمع‌آوری و صیانت کرده و موفق به افزایش آنها شده است و با تکیه بر همین منابع بدون کمک هیچ قوه و سازمان یا نهاد دیگر به ذی‌نفعان خود خدمت‌رسانی می‌کند. ۹۰ هزار نفر بازنشسته و بازماندگان، ذی‌نفعان صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت هستند که هر ماه مستمری و مقرری آنها از سوی صندوق به‌موقع پرداخت می‌شود، لذا مبرهن است جامعه خدمت گیرندۀ ۹۰ هزار نفری در فهرست جامعه معترض قرار نمی‌گیرد.

۶- حقوق و مزایا و دستمزد شاغلان ارتباطی به صندوق‌ها ندارد و از سوی کارفرمای متبوع پرداخت می‌شود، بنابراین هرگونه محدودیت یا مسئله‌ای در این زمینه به صندوق‌ها ارتباطی ندارد. صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت با ایمان بر دلسوزی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، اعلام آمادگی می‌کند هر زمان عزیزان نماینده دعوت به‌عمل آورند در کمیسیون‌های تخصصی یا فراکسیون‌ها، پاسخگوی پرسش‌ها و مسائل این عزیزان باشد. در ضمن به اطلاع عزیزان بازنشسته و بازمانده که با حساسیت و دلسوزی مسائل را پیگیری می‌کنند، می‌رساند این مسئله از سوی صندوق‌ها و از طریق مجاری قانونی، مقرراتی و اداری در حال بررسی است.

منبع: شانا

کلیدواژه: صندوق بازنشستگی صنعت نفت صنعت نفت بازنشستگان صنعت نفت قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت مجلس شورای اسلامی صندوق بازنشستگی مستمری و مقرری برای دریافت صندوق نفت صندوق ها ذی نفعان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۳۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتمان «شهر زندگی» نظام معنایی را منظم می‌کند

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اصفهان گفت: گفتمان «شهر زندگی» رقیبی برای موضوع یا برنامه‌ای نیست، این گفتمان چتری است تا نظام معنایی را منظم کند، در ادامه و ذیل این گفتمان، برنامه‌ها هم می‌تواند اجرایی و عملیاتی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا احمد مهرشاد امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در هشتمین نشست شهراندیشان با موضوع تبیین گفتمان «اصفهان من شهر زندگی» اظهار کرد: وضعیت اصفهان همچون دیگر فضاهای موجود در کشور و جهان نشان می‌دهد که مشکلات ما پیچیده‌تر و سرمایه‌ها هم محدود شده است.

وی با اشاره به توجه به دو مقوله تمرکز و دقت برای هزینه کردن سرمایه‌ها گفت: گفتمان امری بدیهی است که همه ذیل آن گفتمان، فکر، زندگی و عمل می‌کنند.

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه جامعه بدون گفتمان باقی نمی‌ماند گفت: یکی از فرم‌های شکل‌گیری گفتمان، طراحی شعاری است که جامعه نسبت به آن اجماع پیدا کند و در نهایت آن شعار به دستمایه اولیه برای شکل گیری گفتمان تبدیل می‌شود.

مهرشاد با بیان اینکه این دوره مدیریت شهر با شعار اصفهان من شهر زندگی آغاز به‌کار کرد، افزود: در آغاز این پژوهش واژگان و زمینه‌های موجود در فضای ادبیات شهری مانند شهر اسلامی، شهر همگرا، زیست پذیری و شهر زندگی مورد بررسی قرار گرفت، در نهایت به این نتیجه رسیدیم که زندگی مفهومی است که امکان اجماع گفتمانی دارد.

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اصفهان با اشاره به انجام مصاحبه با مدیران و صاحب نظران، کد گذاری منابع، بررسی استاد مختلف، مطالعات مدیریت دانش، آمارنامه و اطلس شهر، مصاحبه با شهردار و معاونان و در مجموع انجام ۸۰۰ نفر ساعت کار پژوهشی گفت: روش علی_ لایه‌ای در طراحی گفتمان شهر زندگی استفاده شد، در این راستا عناوین اصلی بین همه ما باید مشترک شود تا بتوان آن را حل کرد.

وی ادامه داد: در مرحله دوم واکاوی، سنجش و شاخص سازی انجام شد، در این راستا وضعیت امروز اصفهان و بررسی نسبت مفهوم زندگی با مسأله را در دستور کار قرار دادیم.

مهرشاد با اشاره به بازبینی و اصلاح استعاره‌ها و تحلیل محتوای کیفی افزود: بر اساس مطالعات وضعیت موجود اصفهان نشان می‌دهد که شاخص زیست‌پذیری اصفهان پایین است و در کنار آن هم احساس زیست‌پذیری نیز در رده پایین قرار دارد؛ گاهی شاخص نگرانی جامعه به لحاظ زیست‌پذیری بیشتر از آمارها است.

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه یکی از معانی شهر زندگی، شهر قابل زیست است، گفت: هنوز الگوی شهرسازی برای دشت پر خطر فرونشست را طراحی نکردیم، قوانین شهرسازی بر اساس این مخاطرات پیش‌بینی نشده است.

وی با تاکید بر اینکه واگرایی سیستمی و گسست اجتماعی موجب زیست‌پذیری کم می‌شود و حتی احساس آن را هم ایجاد می‌کند، تصریح کرد: یکی از نمونه‌های واگرایی سیستمی این است تا حتی زمانی که می‌خواهیم تبادل ساده داده انجام دهیم، خودش تبدیل به مسئله می‌شود، همین امر زیست‌پذیری را دچار خدشه می‌کند.

مهرشاد با اشاره به اینکه در شهر زندگی باید به‌دنبال هم آهنگی و هم‌افزایی باشیم، یادآور شد: در اصفهان اجماع گفتمانی نداریم، اگر نیروهای فعال و مؤثر در اصفهان بررسی شوند می‌بینیم که هر کدام گفتمان و رویایی را در شهر پیش می‌برند، این امر بنابر نتیجه پیمایش انجام شده، حتی به مردم هم سرایت کرده است.

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه در لایه چهارم پژوهش به سه استعاره وضع موجود و سه استعاره وضع مطلوب رسیدیم اظهار کرد: در نگاه مردم ما، شهر مثل سرمایه‌ای است که قدم به قدم در حال از دست رفتن است، در نگاه فرهنگی _ اجتماعی یک نوع افسوس به همراه دارد.

وی گفت: مدیریت شهر در انتخاب بعضی واژه‌ها آنجا که با مردم ارتباط دارد، باید دقت بیشتری کند، برای مثال واژه آزادسازی اینگونه به ذهن متبادر می‌شود که آن ملک یا زمین در تصرف دشمن قرار دارد و واژه آزادسازی برای آن به کار می‌رود.

مهرشاد با اشاره به اینکه ما نمی‌توانیم استعاره خلق کنیم اما مواردی از استعاره را که وجود دارد بازخوانی و فراخوان می‌کنیم گفت: آنچه برای شهر به آن رسیدیم ققنوس بود، استعاره‌ای که در همه اساطیر به ویژه اسطوره‌های ایرانی وجود دارد و نماد نامیرا بودن است.

وی ادامه داد: اصفهان در تاریخ خود روزهای تلخ بسیاری دیده است اما نامیرا مانده و حتی پس از آن به شکوه رسیده است، باید بدانیم استعاره ققنوس نفی مشکل نمی‌کند بلکه می‌گوید این سرزمین، این خاک، این نظام فرهنگی به رغم مشکلات تاب آوری و ظرفیت گذار را دارد.

مهرشاد یادآور شد: روز ۲۵ آبان برای مردم اصفهان مصداق بارزی از نماد ققنوس است که در یک روز بیش از ۳۰۰ شهید را تشییع کردند، آن مراسم را در همان روز به صحنه باشکوه اعزام فرزندان خود به جبهه‌ها تبدیل کردند، در این راستا معتقدم زاینده رود هم با ققنوس نسبتی دارد، ما همچون دیگر شهرها مسیر رودخانه را نه به پارکینگ تبدیل کردیم و نه در آن ساخت و ساز انجام دادیم، زیرا به زایندگی آن ایمان داریم و می‌دانیم با اینکه مشکل دارد اما زاینده است و از دل مشکلات خودش را عبور خواهد داد.

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: شهرداری هم اگر می‌خواهد به نیک نامی عمل کند، باید یک اسطوره برای خودش داشته باشد، که آن اسطوره می‌تواند «شیخ بهایی» باشد، شخصیتی که تدبیر و قدرت را توأمان دارد، اگر شهرداری خود را به قامت شیخ بهایی نزدیک کند تعامل مردم با این نهاد به گونه‌ای دیگر خواهد شد.

وی تاکید کرد: در حوزه شهروندان باید بازتولید هویتی را انجام دهیم، بدانیم شهر زندگی، شهر روایت مند است، در شهر زندگی به روایت‌های شهر توجه می‌شود، اول شهر را می‌خوانند و بعد می‌نویسند، زیرا در این نگاه، شهر را موجود زنده می‌دانند.

مهرشاد با بیان اینکه پروژه‌هایی نظیر ارگ جهان نما و میدان امام علی (ع) ممکن است در زمان خود طرح‌های خوبی بوده باشند اما نمادهایی از گوش ندادن به روایت شهر هستند، مدیریت شهر اگر قرار است ساخت و سازی انجام دهند یا اقدامی داشته باشد باید روایت شهر را بشنوند تا ماندگار شود.

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اصفهان گفت: گفتمان «شهر زندگی» رقیبی برای موضوع یا برنامه‌ای نیست، این گفتمان چتری است تا نظام معنایی را منظم کند، در ادامه ذیل این گفتمان برنامه‌ها هم می‌تواند اجرایی و عملیاتی شود.

کد خبر 749848

دیگر خبرها

  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از شنبه با ۲ آپشن/ بالاخره دولت دستور همسان‌سازی حقوق‌ها را داد
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • آزادی زندانی با مستمری بازنشستگی
  • پرداخت بیش از ۲۱ هزار فقره تسهیلات توسط صندوق‌های قرض الحسنه
  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • گفتمان «شهر زندگی» نظام معنایی را منظم می‌کند